Atelier Tenk

Samen met collega illustrator en goede vriend Tom van der Pijl heb ik het bedrijfje Atelier Tenk. We werken in opdracht, maar ook voor onszelf. We zijn soms serieus, soms heel vrolijk en soms zelfs een beetje gek.We maken werk voor kinderen, voor ouders van kinderen, voor de volwassenen kinderen maar ook voor de kunstliefhebbers. Door de samenwerking met elkaar komen we steeds tot nieuwe verfrissende ideën en blijven we elkaar prikkelen.

Kijk en geniet van de diversiteit van beelden!

Bekijk ook eens onze Facebookpagina.
Het incidenteel coöperatief concurrerend lijnenspel
We zitten met zijn tweeën in ons atelier tegenover elkaar. Tussen ons in ligt een lege plank. We hebben maar één afspraak: Om de beurt mogen we één lijn zetten. Deze lijn mag alle vormen en maten aannemen, als het maar gemaakt is zonder dat het los van doek komt.

Een van ons begint met een mooie rechte lijn. Direct ontstaan er ideeën over hoe de lijn afgemaakt kan worden. De ander trekt er een lijn doorheen, waarna er weer een andere lijn tegenaan gezet wordt. Er ontstaat een verstoring van het plan waarmee de lijn oorspronkelijk is opgezet. Het is gebaseerd op toeval en samenwerking, op tegenwerking en strijd. Er ontstaan vormen die zonder de strijd of samenwerking nooit vorm hadden gekregen.
Het lijnenspel

Opdracht Rabobank: Muurschildering Tilburg
Rabobank muur Tilburg