Over mij

Achtergrond
Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien is mijn naam Kenny Jacobs. Geboren en getogen in  het prachtige Limburgse Weert op de mooie zonnige ochtend van 22 september 1991. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met cultuur, kunst en creativiteit. Mijn moeder gaf boetseerlessen en er waren regelmatig uitstapjes naar musea en ruïnes. Het is dan ook bijna een logisch vervolg dat mijn interesses en passies deze kan op gegaan zijn.

Met 16 jaar ging ik naar mijn eerste HBO. Niet wetend wat ik nou echt wilde had ik gekozen voor toegepaste psychologie. De opleiding bleek niks voor mij te zijn, want het eerste jaar heb ik nooit afgemaakt. Ik kwam een jaar later uit bij de opleiding HBO kunstacademie Sint Joost. Hier heb ik twee jaar in de richting van illustratie met heel veel plezier gestudeerd. Ook had ik in het eerste jaar mijn propedeuse op zak. Maar ik miste iets. Ik miste de interactie met mensen. Mijn drang om kennis over te brengen liet mij besluiten om de opleiding na de eerste twee jaar (en een minor beeldende kunst) te verlaten. Ik besloot aan te kloppen bij Fontys Docent beeldende vorming in Tilburg.

Tijdens deze studie ben ik erachter gekomen wie ik ben en waar ik sta. Ik ben een docent in hart en nieren en werk vanuit een passie voor het vak, maar ook voor de leerlingen. Kennis overbrengen is een natuurlijk proces voor mij. Daarnaast is gebleken dat het maken van beelden nooit uit mij zal verdwijnen. De passie om te creëren blijft door mijn aderen stromen. De combinatie van onderwijs en kunstenaarschap zorgt voor een perfecte balans en een inspirerende omgeving.

Mijn illustratie-achtergrond is natuurlijk niet zomaar over boord gegooid. De uitdaging om voor een opdrachtgever te werken is groot en interessant. De toegepaste manier van het gebruik van beelden in illustratie is te verleidelijk om er niet mee door te gaan. Daarom noem ik mijzelf naast docent en beeldende kunstenaar ook illustrator.

Onderwijs
Op gebied van onderwijs heb ik ervaring in verschillende kunstgerelateerde praktijkvakken, maar ook techniek, kunsttheorie en mentorlessen. Ik heb stages gelopen op verschillende locaties. Het College in Weert, waar ik tekenlessen gaf aan 1e, 2e en 5e jaars Havo. Mollerlyceum in Bergen op Zoom. Hier gaf ik kunstklas-lessen aan 2e en 3e jaars Havo en VMBO.

Frater van Gemertschool
Mijn LIO-stage heb ik gelopen bij de Frater van Gemertschool gedurende een half jaar. Dit is een school met leerwegondersteuning. Dat betekent dat er leerlingen met speciale hulpvragen op gebied van sociale vaardigheden en leerachterstanden en dergelijke zitten. Hier heb ik een eigen (ASS-groep) mentorklas gehad en verder lesgegeven in kunst en cultuur en techniek aan 1e en 2e jaars.
Ik heb een lessenreeks geschreven waarin kunsteducatie ingezet kan worden in combinatie met mentorles om de sociale competentie bij de leerlingen te verbeteren.